آموزش گستران فردا، دکتر حسین سیمایی در آیین گرامیداشت دهه ولایت و امامت که در آستانه عید سعید غدیر خم، در محل ستاد این وزارت برگزار شد، ضمن تبریک این عید فرخنده، مناسبتهای ملی و مذهبی را فرصتی مغتنم برای تجدید دیدار با همکاران دانست.
وی با اشاره به شعر صفیالدین حلی که در وصف اقتدار و جلال حضرت امام علی(ع) سروده شده، گفت: در این شعر آمده است “جمعت فی صفاتک الاضداد”، به این معنا که ای علی، تو کسی هستی که صفات متضاد و ارزشمند را در کنار هم داری؛ معمولاً کسانی که مجاهد میدان نبرد هستند، عاطفهای کمتر دارند و آنان که عاشقاند، عقلگرایی را کمتر درک میکنند؛ اما حضرت علی (ع) هم مجاهدی بزرگ و هم سرشار از محبت و عطوفت نسبت به یتیمان بود.
وزیر علوم در ادامه با اشاره به دیدگاه شهید مرتضی مطهری(ره) اظهار داشت: «انسان کامل» از نظر ایشان کسی است که همه فضایل اخلاقی را توأمان داراست؛ انسانی که هم عاشق و هم عاقل، هم شجاع و دلیر در میدانهای نبرد و هم شبزندهدار، عارف، خطیب و قاضی است. اگرچه ما از آن اسوه بزرگ فاصله داریم، اما باید تلاش کنیم تا به حضرتش نزدیکتر شویم و فضایل اخلاقی را در ابعاد فردی، اجتماعی و حرفهای رعایت کنیم. وی با تأکید بر اهمیت نهجالبلاغه گفت: فرمایشات، مواعظ و خطبههای امیرالمؤمنین علی(ع) در نهجالبلاغه گردآوری شده است و به تعبیر مقام معظم رهبری، «این کتاب نیاز انقلاب اسلامی بود و امروز نیز همچنان نیاز جامعه ماست». از این رو، مطالعه این مجموعه را به همکاران توصیه میکنم، چرا که نهجالبلاغه روح انسان را زنده میکند، به زندگی معنا میبخشد و ما را به اخلاق، فضیلت و انسانیت نزدیکتر میسازد.
دکتر سیمایی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به بیانات آیتالله جوادی آملی تصریح کرد: ایشان میفرمایند: «ما با نهجالبلاغه انقلاب کردیم و میخواهیم با رساله، آن را حفظ کنیم»، در حالی که رسالهها احکام عملی ما را بیان میکنند و نهجالبلاغه اصول و مبانی راه ماست؛ کتابی که منشور عدالت است. وی تأکید کرد: ما باید در عرصههای سیاسی، اداری و اجتماعی، آرمانهای نهجالبلاغه، بهویژه عدالت را سرلوحه کار خود قرار دهیم. گفتنی است اجرای کلیپ، موسیقی زنده سنتی، برگزاری مسابقه و قرعهکشی بین همکاران و اهدای جوایز کمک هزینه سفر به عتبات و مشهد مقدس از دیگر بخشهای این جشن باشکوه بود.
- نویسنده : یحیی نیسی